Projecte Synergies

Adults

projecte synergies

Què és el projecte Synergies?

El projecte Synergies finançat pel programa Erasmus + aborda el tema de la validació de competències en el context europeu. 

Els socis del projecte són UNIT (Àustria), LAG (Alemanya), Alfa (Itàlia) i BAOBAB (Espanya). La reunió inicial del projecte va tenir lloc al desembre de 2015, a Potsdam (Alemanya).

Punt de partida de Synergies

Els alumnes en risc d’exclusió per raons vinculades a la seva educació s’enfronten a una bretxa significativa pel que fa a la quantitat i a la qualitat de les seves competències relacionades amb aspectes fonamentals de la seva vida personal i laboral, i la manca d’una qualificació professional que seria de valor tant en l’àmbit educatiu com en el mercat de treball. 

Per a aquestes persones és fonamental posar en valor els resultats de l’aprenentatge obtingut en contextos informals i no formals, així com els títols obtinguts fora del territori de la UE. 

Amb el creixent nombre de persones immigrants procedents d’altres parts del món, afrontar aquest problema a Europa és força important i urgent. Per tant, les estratègies que donen accés a la validació de competències es traduiria en un augment de l’ocupabilitat i la inclusió social, per la qual cosa han de ser desenvolupades i implementades.

Pel que fa a la validació de les qualificacions i competències, encara no existeix un enfocament coherent entre els estats membres de la UE, sinó més aviat una barreja de diverses -i de vegades contradictòries- polítiques, estructures i pràctiques. 

L’educació d’adults i la seva vinculació amb altres agents involucrats en la validació de competències, ha de ser millorada per establir i proporcionar vies d’accés a l’educació formal i a la integració en el mercat laboral. 

Això planteja un repte especial per als proveïdors d’educació d’adults de petita dimensió pel que fa a la identificació i implementació de les millors pràctiques en l’àmbit de la validació, incloent la relació amb la resta d’agents del sector.

L’objectiu principal d’aquest projecte és contribuir a millorar l’accés dels alumnes en desavantatge educatiu a una validació adequada de l’aprenentatge obtingut per mitjans informals, no formals i / o a l’estranger, i que econòmicament resulti significatiu pel que fa a la millora del seu qualificació professional i a les seves possibilitats d’integració social i laboral.

Objectius

Què poden obtenir d’aquest projecte els proveïdors d’educació d’adults, serveis d’orientació, i altres agents interessats?

  • Un informe sobre la situació actual i exemples de bones pràctiques en la validació de competències d’alumnes en desavantatge educatiu, incloses les relacions amb agents rellevants del sector públic, privat i el tercer sector.
  • Recomanacions amb un enfocament especial sobre les necessitats de validació de competències de les persones adultes en situació de desavantatge, mitjançant mètodes de disseny i eines per a educadors d’adults que treballen amb aquests grups.
  • Materials de formació per fomentar la competència i el control de les eines de validació per destinats a entitats públiques, proveïdors de formació d’adults del sector privat i del tercer sector.

Si tu o la teva organització esteu interessats en els resultats del projecte, demana’ns que et remetem les nostres fulls informatius.

Reunió inicial en Potsdam

El 10 i 11 de desembre de 2015, ens vam reunir a Potsdam per iniciar, planificar i discutir el nostre enfoc. El primer pas va ser la creació d’un marc comú per a elaborar els nostres productes. L’informe de la nostra fase d’investigació serà publicat al novembre de 2016.

Reunión Synergies

Socis

Detalles del projecte

Duració del projecte: 2015 – 2018

Programa: Erasmus +

Enllaços d’interès

Pots veure més sobre el projecte Synergies clicant en els següents enllaços.

Més informació

Per a conèixer i obtenir més informació sobre el projecte Synergies, pots contactar-nos a través del formulari web o escrivint-nos a la direcció: baobab@associacio-baobab.org

logo_rgpd

This project has been funded with the support from the European Commission (project no: 2015-1-AT01-KA204-005093). This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein.